Of je nu jong of volwassen bent, amateursporter of (semi)professional. 
Mentale training levert iedereen wat op.

Informatie voor individuele sporters

Als sporter is het belangrijk dat je fysiek sterk bent, dat je techniek goed ontwikkeld is en dat je tactisch spelinzicht hebt. Wat soms vergeten wordt, is dat presteren niet alleen een uitkomst/handeling is, maar dat dit ook een mentaal proces is dat veel van je vraagt.

Wat denk je van wedstrijdspanning? In de training lukt het allemaal prima: je denkt niet te veel na en doet gewoon je ding. Tijdens de wedstrijd lijkt alles juist te mislukken. Je maakt fouten en verliest van tegenstanders waar je eigenlijk niet van zou moeten verliezen. Ontzettend frustrerend! Sommige sporters geven zelfs aan liever niet deel te nemen aan wedstrijden, omdat de druk zo hoog is. 

Enkele andere thema’s waar je als sporter mee te maken krijgt:

Motivatie Soms is het moeilijk om je keer op keer opnieuw te motiveren. Dit kan zijn voor sport, maar ook voor school, je studie of je werk. De juiste balans vinden kan lastig zijn.

Omgaan met tegenslagen Verliezen hoort erbij, maar het lukt niet altijd om daar op een goede manier mee om te gaan. Hoe kan je ondanks tegenslag toch het beste uit jezelf blijven halen?

Zelfvertrouwen Om een goede sporter te kunnen zijn, moet je in jezelf durven te geloven. Zelfvertrouwen is the key!

Blessures Zit je net midden in het seizoen, raak je geblesseerd! Als fanatiek sporter kan dit grote gevolgen hebben.

Ik kan samen met je werken aan hoe je mentaal sterker kunt worden, bijvoorbeeld door individuele begeleiding. Herken jij je in (één van) bovenstaande thema’s, neem dan vrijblijvend contact met me op!