Sport- en prestatiepsychologie gaat over het hier en nu en de toekomst.

Informatie voor trainers

Het belang van het betrekken van de mentale kant van sport wordt door steeds meer sporters en trainers omarmd. Wat vaak moeilijk wordt gevonden is hoe je dit praktisch toepasbaar maakt in je trainingen.

Je leiderschapsstijl als trainer/coach hangt samen met o.a. de motivatie en prestatie van je sporters. Ben je je bijvoorbeeld bewust van of je en hoe je complimenten geeft? En hoe ga je als trainer om met tegenslagen en wat betekent dat voor je sporters?  

Als sport- en prestatiepsycholoog help ik trainers/coaches in de zoektocht om naast aandacht voor fysieke, technische en tactische ontwikkeling ook aandacht te hebben voor de mentale zijde van sport. Vaak zijn een aantal aanpassingen in het bestaande trainingsschema al een mooie start om meer aandacht te geven aan mentale training.

Ik ga graag met je in gesprek over jouw coachingsstijl en kijk met je mee tijdens trainingen en wedstrijden. Kijk voor meer informatie onder individuele begeleiding. Daar vind je tevens meer informatie over individuele begeleidingstrajecten voor je sporters.

Ben je trainer/coach van een team of van verschillende individuele sporters en ben je benieuwd geworden naar wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot mentale training, klik dan op Trainingen / Workshops. Daar vind je tevens meer informatie over Train de Trainer workshops. Interessant als u met meerdere trainers/coaches werkt en uw kennis in sportpsychologie wilt vergroten!