Op zoek naar de balans tussen school en sport

Informatie voor scholen

Tijdens mijn masterstage in de sport- en prestatiepsychologie ben ik betrokken geraakt bij een Topsport Talentschool, waar ik ondersteunde in het begeleiden van potentiële topsporters, die naast het doen van een opleiding tevens een carrière tot topsporter proberen op te bouwen. Voor leerlingen is het vaak best moeilijk om de juiste balans te vinden tussen school en topsport. Problemen op het gebied van sport beïnvloeden schoolprestaties en de druk die school met zich meebrengt staat de sportcarrière in de weg. Door maatwerk per individu kan ik leerlingen helpen om de juiste balans te vinden en prestaties op het gebied van school en sport te optimaliseren. Ook verzorg ik trainingen gericht op presteren op school, sport, of een combinatie van beiden.

Ben je betrokken bij een Topsport Talentschool of heb je anderszins te maken met potentiële talenten op school, laten we dan met elkaar in contact komen om te bekijken wat de mogelijkheden voor samenwerking betreffen! 

Frank Leenders

Stichting Topsportopleiding Tilburg

Tijdens haar stage in de eindfase van haar studie heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Lauri. Al snel ontdekte ik haar bijzondere kwaliteiten. Lauri ondersteunde leerlingen met problemen in de combinatie tussen school en topsport. Ze gaf hen handvatten om zich beter te focussen en motiveren. Dit had direct veel positief resultaat! Lauri maakt makkelijk contact met de leerlingen en weet hen te raken. Na haar afstuderen heb ik haar gevraagd of zij - indien leerlingen en hun ouders daarom vroegen -  bereid was leerlingen te blijven begeleiden. Daar heeft zij mee ingestemd, waardoor zij nu vanuit haar eigen, bescheiden praktijk nog steeds betrokken is. 

Ik kan alleen maar zeggen dat alle leerlingen die bij haar zijn geweest - en hun ouders - erg enthousiast waren over haar aanpak en de resultaten. Er is bij mij geen enkele twijfel om Lauri aan te bevelen als sportpsycholoog en mens!